top of page

Allergivennlige bananmuffins

Oppdatert: 13. nov. 2023

Disse muffinsene er helt uten gluten, laktose, egg og nøtter. Til gjengjeld har de mye sukker - som gir den gode, karamelliserte smaken. De er superenkle å lage - og krever stort sett bare ingredienser de fleste har i skapet fra før.



Ingredienser:

(ca 9 medium eller 12 små muffins)


2 toppede ss maizena

3 ss vann

1/2 dl brunt sukker

1/2 dl hvitt sukker

2 modne, moste bananer

1/2 dl nøytral matolje

2,5 dl maismel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel

9-12 muffinsformer


Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 175 grader.


Start med å blande sammen maizena og vann i en liten skål el.l. Rør godt med en skje til du har en jevn "røre".

Mos bananen og bland sammen med maizenarøre og sukker i en bolle. Tilsett oljen.


Bland sammen maismelet og resten av de tørre ingrediensene. Rør melblandingen raskt inn i tre omganger. Det er viktig å ikke røre for mye, for da vil ikke muffinsene heve seg.


Gjør klart muffinsformer - gjerne i et muffinsbrett så de holde fasongen bedre, men dette er kun for estetikken.


Bruk en skje eller isskje og fyll formene ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen i 20 minutter. Når de er ferdige skal de være gyldenbrune på toppen, slik at den karamelliserte smaken kommer frem. Smaker best lunkne, men kan også fryses ned opp varmes opp senere.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page