Allergivennlige bananmuffins
- Hanne i byen
- 10. nov. 2023
- 1 min lesing
Oppdatert: 13. nov. 2023
Disse muffinsene er helt uten gluten, laktose, egg og nøtter. Til gjengjeld har de mye sukker - som gir den gode, karamelliserte smaken. De er superenkle å lage - og krever stort sett bare ingredienser de fleste har i skapet fra før.

Ingredienser:
(ca 9 medium eller 12 små muffins)

2 toppede ss maizena
3 ss vann
1/2 dl brunt sukker
1/2 dl hvitt sukker
2 modne, moste bananer
1/2 dl nøytral matolje
2,5 dl maismel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
9-12 muffinsformer
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Start med å blande sammen maizena og vann i en liten skål el.l. Rør godt med en skje til du har en jevn "røre".

Mos bananen og bland sammen med maizenarøre og sukker i en bolle. Tilsett oljen.
Bland sammen maismelet og resten av de tørre ingrediensene. Rør melblandingen raskt inn i tre omganger. Det er viktig å ikke røre for mye, for da vil ikke muffinsene heve seg.
Gjør klart muffinsformer - gjerne i et muffinsbrett så de holde fasongen bedre, men dette er kun for estetikken.
Bruk en skje eller isskje og fyll formene ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen i 20 minutter. Når de er ferdige skal de være gyldenbrune på toppen, slik at den karamelliserte smaken kommer frem. Smaker best lunkne, men kan også fryses ned opp varmes opp senere.

Comments